nktrappenloop@gmail.com
 Op 22 september gaat alweer de twaalfde editie van de trappenlooprace in de Alphatoren van start. Het Elefant Open NK trappenloop is een wedstrijd voor werkelijk iedereen. Je kunt deelnemen voor je eigen toptijd, de titel Open Nederlands kampioen of gewoon om van het mooie uitzicht te genieten.
Deelname geschiedt volledig op eigen risico. De organisatie van de trappenlooprace is op geen enkele wijze aansprakelijk voor enigerlei schade, voortvloeiende uit deelname aan één van onze evenementen.

De race

Het Elefant Open NK Trappenloop wordt georganiseerd sinds 2008. In dat jaar werd de Alphatoren opgeleverd. Een aantal leden van Triathlon Club Twente zagen met de oplevering van het hoogste woongebouw van oost Nederland een mooi nieuwe uitdaging in Enschede ontstaan. Sindsdien is het evenement ieder jaar georganiseerd.

Het parcours

De Alphatoren is 28 verdiepingen hoog, telt 450 treden en is in totaal 101 meter hoog.

De categorieën

Op 22 september wordt er door de senioren vrouwen en mannen gestreden om de titel “Open Nederlands kampioen Trappenloop”. De winnaars ontvangen unieke Alphatorentjes. Voor de jeugd (geboren na 1 september 2003 en na 1 september 2007) is er een eigen klassement. Ook de top drie bij de jongens en meisjes ontvangen een bijzonder Alphatorentje.

De categorieën zijn:

·      Mannen senioren overall

·      Vrouwen senioren overall

·      Jongens tot en met 12 en tot en met 16 jaar

·      Meisjes tot en met 12 en tot en met 16 jaar

·      Brandweer in uitruktenue


Parcoursrecord


Mannen  -  1:56min (2015) Jeroen Vochteloo

Vrouwen  -  2:30min (2014) Chantalle Wiggers

Brandweer  -  3:07min (2018) David Robles Tapia (Spanje)


Meld je snel aan!
Kosten voorinschrijving: € 7,- (tot 16 jaar € 5,-)
Inschrijven op de dag zelf beperkt mogelijk.